1. Home
  2. /
  3. Ájurvéda
  4. /
  5. Panchakarma

Panchakarma

Valószínűleg sokan hallottak már Panchakarma csodálatos hatásairól. A Panchakarma a hatékony testtisztítás, a toxinok sejtszintű eltávolításának komplex programja. A tisztítási programban szereplő panchakarma-eljárások eltávolítják a káros méreganyagokat, mérgeket és toxinokat az egész testből, javítják a mikrokeringést, segítenek helyreállítani a test sejtetés megfiatalítani a test szöveteit. Ennek a tisztítórendszernek a hatékonysága már az ókorban ismert volt, de tudományos kutatás csak 2002-ben történt. Az Egyesült Államok, Japán, Anglia és természetesen India tudósai tanulmányozták és összehasonlították a betegek vérképét Panchakarma előtt és után. A vizsgálatok eredményeként bebizonyosodott, hogy az alanyok vérében a toxinok szintje átlagosan 60% -kal csökkent. A gyógyító olajok és a gyógynövényes infúziók a méreganyagokat víz-oldható formává alakítják, ami nagyban megkönnyíti azok természetes eltávolítását a szervezetből.

 

A tisztító hatás mellett a Panchakarma lenyűgöző terápiás hatással is rendelkezik. Ez az eljáráskomplexum segít a szív- és érrendszeri és idegrendszeri megbetegedésekben, a gyomor-bél traktus, az ízületek és a gerinc betegségében, allergiában, nőgyógyászati betegségekben és sok más egészségügyi problémában.

A szanszkrit nyelvből fordítva a “Panchakarma” olyan “öt cselekedet” vagy “öt folyamat”, amelyekből a Panchakarma eljárásai állnak, és amelyek az ókor óta nem változtak.

A kezdetektől fogva előkészítő eljárásokat hajtanak végre: olajozás (SPAN) és gőzölés masszázzsal (SWED). Ezután a tisztítás több folyamatot is magában foglalhat: «Vaman» emetikus terápia (ritka esetekben írják elő), «Virechana» hashajtó tisztítás, «Vasti» gyógynövényes főzetek és olajok beöntésének komplexe, «Nastya» orrtisztítás, «Rakta-Moksha» vérellátás (nem használják a modern gyakorlatban).

A Panchakarma tanfolyam két héttől egy hónapig tart.

Tisztában kell vele lenni, hogy a Panchakarma mindig egyedi megközelítést jelent minden egyes kliens számára, és még akkor is, ha szokásos programokat alkalmaznak, orvosunk minden egyes beteg számára kiválasztja az olajok speciális összetételét, az alkat típusának, az egészségi állapotnak és a doshá egyensúlynak megfelelően.

 

 

Menü