1. Home
 2. /
 3. Ájurvéda
 4. /
 5. Doktori Tanács – COVID-19

Doktori Tanács – COVID-19

Legyünk biztonságban úgy,  hogy fokozzuk az immunitást az ájurvéda révén – Dr. Namitha Jacob.
A megfelelő módja a biztonságban maradásnak és fertőzés mentességnek, az immunitás erejének megőrzése és az elme egészségének kiegyensúlyozása. Az 5 Elements Ayurvedic Spa kínál néhány ájurvédikus terápiás kombinációt vagy csomagot, hogy fokozza immunitását és mentes legyen mindenféle fertőzésektől. A kezelés kombinációja egészségi állapotától függ, és orvosunk a konzultációt követően állítja össze a kezelési tervet.

Ayurveda doctor

Az immunitás csomag a következő terápiákat tartalmazza:

 • Az abhiyanga az ájurvédikus masszázs egyik fajtája, amely megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a stressz szintjét és magas szinten támogatja az immunitást. Szalonunkban ájurvédikus gyógyszeres olajat használnak az abhiyanga masszázshoz.
 • A Nasya karma az gyógyszeres olajok alkalmazása az orrlyukakon keresztül. A Nasya egyik fő jó hatása az, hogy korlátozza a kórokozók bejutását a légutakba.
 • Immunuty tea (gyógynövények különleges keveréke). Az immunitás tea összetevői immunmodulátorként működnek, és a vírusos láz ellen is hatnak. Van olyan összetevője, mint:

a) Ashwaganda, amely adaptogén hatású, és amely stressz és szorongásoldó gyógyszer (a szorongás és a stressz az immunhiány fő oka);

b) Amalaki tea*, amely jó C-vitamin forrás, amely által az immunrendszer nagyon gyorsan reagál;

c) Guduchi tápláló és lázcsillapító gyógyszer kiegyensúlyozza a test működését is;

d) Haridra és az édesgyökér tea*, amely hisztamikus és immunmoduláló gyógynövény.

* Gyógytea hatása a testünkre:

Gyulladáscsökkentő, vírusölő, immunszuppresszáns (gyulladáscsökkentő és antihisztamin), köhögéscsillapító, asztma ellenes, stresszoldó és adaptogén, étvágynövelő stb.

 • A meditáció segít ellazítani az elmét és kiegyensúlyozza a csakrákat, ami erősíti az immunitást.
 • Fenntartja a jó alvást a shirodhara és takra dhara révén. Ha az alvás minőségi van, akkor a test citokinként ismert esszenciális immunfehérjéket termel, amelyek a szervezet egészségének megőrzéséhez szükségesek, fertőzés elleni antitestekként működnek. A shirodhara és a takra dhara az ájurvéda csodálatos terápiája a feszültségmentes mély-alváshoz.
 • A bashpa sweda testünk izzadásával segít abban, hogy jó egészséghez jussunk. ami szintén segít a torokban lévő váladékcsorgásból, hörgőszűkületből, fejfájásból és arcüreggyulladásból való kilábalásban.
 • A jóga segít növelni az immunitást azáltal, hogy csökkenti a stresszt, és jó hatással van a vérkeringésre is.
 • Panchakarma (ötszörös méregtelenítő terápia). Ez a végső választás a test és az elme méregtelenítésére. Segít az immunitás erősítésében.
 • Rasayana Chikitsa – Közvetlenül a Panchakarma után a páciensnek ajánlott fiatalító kell menniük, amely elősegíti az immunitás erősítését. Gyógynövényes italt biztosítunk a test megerősítéséhez.
 • A virrchana karma a panchakarma egyik kezelése. Itt az embert egy meghatározott ideig ellenőrzött tisztításnak vetik alá. Máj-, vastagbél-méregtelenítő stb.
 • Tüneti kezelés kezelése.

A kezelés során orvosi kezelést kínálunk egyedi egészségügyi problémáival kapcsolatban.

 

Tudjon meg többet

 

 

Menü