Üdvözöljük

5 Elements Ájurvédikus Egészségközpont

Ájurvédikus orvoslási doktor és magasan képzett terapeuták az indiából (Kerala).

Szolgáltatásaink

Az Ájurvédikus gyógyközpont “5 Elements Ájurvédikus Day Spa” egy magasan képzett és profi orvos az Ájurvéda területén, Dr. Nellomkuzhiyil Shijil.
Ájurvédikus orvosunk széles skáláját kínálja a hagyományos ájurvédikus kezelések széles választékával, amelyeket Indiában hagyományosan évezredek óta használnak.

Az ájurvédikus gyógyászatról

Az Ájurveda a gyógyítás ősi művészete, amelyik az ősi Indiából jött.

„Ayur” fordításban azt jelenti – az élet alapja, „ Veda” – tudás. Az Ájurveda büszke hosszú történelmére, gyökerei a védikus időkből származnak, több mint 5 ezer évvel ezelőtt. Ez a tudomány elmagyarázza, mit kell tudnia és csinálnia egy embernek ahhoz, hogy egészségben és harmóniában éljen az élete során. Az Ájurveda szerint minden ember 5 elemet egyesít, melyek irányítják az életfolyamatokat a testben. Föld, Tűz, Víz, Levegő és Éter. A testben apró energiák formájában jelennek meg – “Dosha” (“Vata”, “Pitta” és  “Kapha”). Ha mind a három „Dosha” egyensúlyban van, akkor az ember egészséges. Ha az egyik túlsúlyban van, akkor valamilyen fele rossz közérzet jelentkezik, viszont ha egy vagy kettő „Dosha” kerül ki az egyensúlyból, akkor betegség alakul ki.

Mindenkinek megvan a saját egyedi veleszületett alkata – „Prakriti”, melyet a három „Dosh” elmélete határoz meg. A „Doshák” részt vesznek a velünk született alkat létrehozásában, illetve részt vesznek az emberi szervezet létfontosságú aktivitásának szabályozásában az egész élet során. „Vatta” a mozgás úttörője, „Pitta” az átalakulás, „Kapha” a kommunikáció, és tétlenség. Mind a három Dosha együtt dolgozik a testünkben, felelve a fejlődésért, megújulásért, karbantartásért, és hervadásért.

Az Ájurvedában a szervezet működésének egyik oldala sem írható le a „Dosha” részvétele nélkül. A „Doshák” részt vesznek a test megalkotásában, és karbantartják az életet, egészséget, ha a három „Dosha” egyensúlyban van. Viszont bármilyen eltérés a „Prakriti” – től a fő oka minden betegségnek.
És ezek az alap jellemzők, amelyeket az Ájurveda orvos megállapít a diagnózis során, ezután pedig javaslatokat tesz, külön minden egyes páciensnek. Biológiailag aktív pontokkal dolgozva például „Marma” terápiával, és a híres „Panchakarma” (5 cselekedettel), a test teljes megtisztulását érheti el. Központunkban dolgozó Ájurveda doktor figyelembe veszi az időjárási körülményeket, évszakot, napszakot, foglalkozását, stb., mert mindezek nagyon fontosak a megfelelő kezeléssorozat kiválasztásához.

Az Ájurvedának számos terápiás kezelése van, masszázstechnikák különböző gyógynövényes orvosságokat és gyógyhatású Ájurvedás olajokat használva. Az Ájurveda célja, elsősorban a betegségek megelőzése és a helyes életmód. Az egészség nem csak a betegség hiánya, hanem a boldogság érzete a testben, elmében, és lélekben. Ebben a  gyógyulási rendszerben, egyenlő figyelem irányul a betegségek megelőzésére és a kezelésre. Meg kell jegyezni, hogy az Ájurveda egy megfelelő étrenddel, és napi rutinnal jár.

A mai világban a holisztikus szemlélet a természet, és emberi test felé, és a magas spiritualitásnak köszönhetően az Ájurveda egyre nagyobb népszerűsége növekszik. Az Ájurvéda  életfenntartó módszerei  ma több millió ember életének a szerves része  világszerte.

Tudjon meg többet

5 Elements Ájurvédikus Day Spa a térképen

VÉLEMÉNYEK
Amit ügyfeleink mondnak rólunk

    Menü