Üdvözöljük

5 Elements Ayurvédikus Egészségközpont

Ayurvédikus orvoslási doktor és magasan képzett terapeuták az indiából (Kerala).

Szolgáltatásaink

Az Ayurvédikus Központ “5 Elements Spa” egy magasan képzett és profi orvos az Ayurvéda területén, Dr. Nellomkuzhiyil Shijil. Ayurvédikus orvosunk széles skáláját kínálja a hagyományos ajurvédikus kezelések széles választékával, amelyeket Indiában hagyományosan évezredek óta használnak.

Az ajurvédikus gyógyászatról

Az Ayurveda a gyógyítás ősi művészete, ameik az ősi Indiából jött.

„Ayur” fordításban azt jelenti – az élet alapja, „ Veda” – tudás. Az Ayurveda büszke hosszú történelmére, gyökerei a védikus időkből származnak, több mint 5 ezer évvel ezelőtt. Ez a tudomány elmagyarázza, mit kell tudnia és csinálnia egy embernek ahhoz, hogy egészségben és harmóniában éljen az élete során. Az Ayurveda szerint minden ember 5 elemet egyesít, melyek irányítják az életfolyamatokat a testben. Föld, Tűz, Víz, Levegő és Éter. A testben apró energiák formájában jelennek meg – “Dosha” (“Vata”, “Pitta” és  “Kapha”). Ha mind a három „Dosha” egyensúlyban van, akkor az ember egészséges. Ha az egyik túlsúlyban van, akkor különböző féle rossz közérzet jelentkezik, viszont ha egy vagy kettő „Dosha” kerül ki az egyensúlyból, akkor betegség alakul ki.

Mindenkinek megvan a saját egyedi veleszületett alkotmánya – „Prakriti”, amelynek leírása az elmélet által a három „Dosh”. A „Doshák” részt vettek a velünk született alkotmány létrehozásaban, és az élet során részt vesznek az emberi szervezet létfontosságú aktivitásának szabályozásában. „Vatta” a mozgás úttörője, „Pitta” az átalakulás, „Kapha” a kommunikáció, és tétlenség. Mind a három Dosha együtt dolgozik a testünkben, felelve a fejlődésért, megújulásért, karbantartásért, és hervadásért.

Az Ayurvedában a szervezet működésének egyik oldala sem írható le a „Dosha” részvétele nélkül. A „Doshák” részt vesznek a test megalkotásában, és karbantartják az életet, egészséget, ha a három „Dosha” egyensúlyban van. Viszont bármilyen eltérés a „Prakriti” – től a fő oka minden betegségnek.

És ezek az alkotmányos jellemzők, amellyeket az Ayurveda orvos a diagnózis azonosítás folyamatban tisztázza, ezután pedig javaslatokat ad, külön minden egyet páciensnek. Biológiailag aktív pontokkal dolgozva például „Marma” terápiával, és a híres „Panchakarma” (5 cselekedettel), a test teljes megtisztulását értheti el. Illetve a centerünkben dolgozó Ayurveda doktor, figyelembe veszi az időjárási körülményeket, évszakot, napszakot, foglalkozását, stb., mert mindezek nagyon fontosak a megfelelő kezeléssorozat kiválasztásához.

Az Ayurvedának számos terápiás kezelése van, masszázstechnikák különböző gyógynövényes orvosságokat és gyógyhatású Ayurvedás olajokat használva. Az Ayurveda célja, elsősorban a betegségek megelőzése és a helyes életmód. Az egészség nem csak a betegség hiánya, hanem a boldogság érzete a testben, elmében, és lélekben. Ebben a  gyógyulási rendszerben, egyenlő figyelem irányul a betegségek megelőzésére és a kezelésre. Meg kell jegyezni, hogy az Ayurveda egy megfelelő étrend, és napi rutinnal jár.

A mai világban a holisztikus szemlélet a természet, és emberi test felé, és a magas spiritualitásnak köszönhetően az Ayurveda egyre nagyobb népszerűsége növekszik. Az Ayurvédikus forma millió ember részére világszerte minden napi elrendezése szerves részévé vált.

 

5 Elements Ayurvédikus Day Spa a térképen

VÉLEMÉNYEK

Amit ügyfeleink mondnak rólunk

Nem számít, milyen hangulatom van, és amikor belépek a Holisztikus Központba, megváltoztatom, és a világ legboldogabb embere lettem! Nagyon köszönöm, hogy itt voltál nekünk! Legjobb Központ valaha !!!

Jorge Gardner
Jorge GardnerJóga oktató

A második új otthonom !!! Imádja és nem élhet nélküle !!! Minden nap fantasztikus események vannak a központban, mint például a különféle típusú jóga, elképesztő mély meditációk !!!

Jacqueline Dunn
Jacqueline DunnYogi, wellness edző

Ajánlom a gyakorlókat és az ügyfelek Holisztikus Központját a következő gyógyító ülésén vagy tanítási ülésén. Nagyszerű emberek, akikkel együtt dolgozhatnak, és a központ jó energiát birtokol.

Evelyn Hopkins
Evelyn HopkinsÍró, művész, tanár