Shiatsu masszázs

A shiatsu masszázs ( a japán shiatsu, a "Shi" és - ujj, test, kar, "Atsu" - nyomás, nyomás) kifejezésből származik. Ez a módszer helyreállítja energiaegyensúlyt az emberi szervezetben.

Shiatsu - a hagyományos japán masszázs technika. A masszázs során váltakozik a lágy pihentető mozgás, az akupunktúrás pontok mély nyomásával. Köszönhetően az eredeti technikának a nyújtások, testrészek meghajlitása, ízületek, izmok és szalagok nyújtása miatt a masszázs alkalmazható betegségek kezelésére a csont-és izomrendszer problémáira, hátfájásra vagy ízületi gyulladásra.

Hatást gyakorol a testnedvekre (vér, nyirok, intracelluláris folyadék), serkenti a belső szerveket. A shiatsu terápia alkalmas a bél betegségeinek kezelésére, keringési és légzési, hormonális rendellenességek meglétekor. Hasznos  módszer szorongás, stressz,  depresszió, érzelmi instabilitás esetén.

Élettani szempontból a shiatsu stimulálja a vérkeringést és a nyirokrendszert.  Segít semlegesíteni a méreganyagokat, enyhíti a mély izmok feszülését és serkenti a hormonokat.

A shiatsut végezhetjük masszázs asztalon és matracon. Mint egy tradicionális thai masszázs,a shiatsu olajok használata nélkül , speciális, kényelmes ruhába felöltözve  zajlik. Emiatt a beteg úgy érzi, kevésbé sérülékeny és félénk, és képes nagyobb mértékben élvezni a kezelést.

Ennek a masszázsnak a története és származása meglehetősen ellentmondásos és zavaros. Számos szakértő úgy gondolja, hogy shiatsu a kínai akupunktúra módosult változata, amely akupunktúrás módszereket használ.

A shiatsu masszázs javítja a vérkeringést, az energiaáramlást az emberi szervezetben. Az emberi test  12 meridiánnal rendelkezik, amelyeken keresztül áramlik az energia az emberi szervezetben. Ez a masszázs helyre állitja az energia-egyensúlyt a szervezetben. A shiatsu nem teljes értékű alternatív gyógyászat, de ez a fajta masszázs egy erőteljes eszköz a lelki harmónia, helyreállitására, megtartására.

Mind Japánban és Kínában Shiatsu egyfajta nemzeti örökség és a harmónia, a szépség és fiatalság forrásának tartják. Nem sokan tudják, hogy a shiatsu képes megbírkózni gyomor-bélbetegségekkel, megfázással, és még az agyi vérkeringés problémáival is.

Ellenjavallatok:

  • Abban az esetben, ha valaki súlyos gyomorproblémákkal rendelkezik.
  • Fertőző betegségek, mint a szamárköhögés, sárgaság, vérhas, a mumpsz, a malária. Abszolút ellenjavallt alkalmazni shiatsut . Nem alkalmazható egyidejűleg tüdő, szív, vese és máj betegségek esetén.
  • Nem lehet alkalmazni rák meglétekor.
  • Akut hasi fájdalom és a csonttörés esetén nem alkalmazható shiatsu.
  • Abban az esetben, ha meglévő krónikus betegségekben szenved a masszázs megkezdése előtt  forduljon orvoshoz.

Árak

Shiatsu masszázs

HosszÁrak
60 p.11.500 Ft.
75 p.12.900 Ft.
90 p.13.900 Ft.

Vidám órák

Szalonunk rendkivüli ajánlata minden vendégeink számára "Vidám órák" a "5 Elements SPA" -ban! Hétfőtől csütörtökig 10:00-14:00 óráig 10%-os kedvezményt biztosítunk minden masszázsunkra, arc vagy test kezeléseinkre.