Shiatsu masszázs

A shiatsu masszázs ( a japán shiatsu, a "Shi" és - ujj, test, kar, "Atsu" - nyomás, nyomás) kifejezésből származik. Ez a módszer helyreállítja energiaegyensúlyt az emberi szervezetben.

Shiatsu - a hagyományos japán masszázs technika. A masszázs során váltakozik a lágy pihentető mozgás, az akupunktúrás pontok mély nyomásával. Köszönhetően az eredeti technikának a nyújtások, testrészek meghajlitása, ízületek, izmok és szalagok nyújtása miatt a masszázs alkalmazható betegségek kezelésére a csont-és izomrendszer problémáira, hátfájásra vagy ízületi gyulladásra.

Hatást gyakorol a testnedvekre (vér, nyirok, intracelluláris folyadék), serkenti a belső szerveket. A shiatsu terápia alkalmas a bél betegségeinek kezelésére, keringési és légzési, hormonális rendellenességek meglétekor. Hasznos  módszer szorongás, stressz,  depresszió, érzelmi instabilitás esetén.

Élettani szempontból a shiatsu stimulálja a vérkeringést és a nyirokrendszert.  Segít semlegesíteni a méreganyagokat, enyhíti a mély izmok feszülését és serkenti a hormonokat.

A shiatsut végezhetjük masszázs asztalon és matracon. Mint egy tradicionális thai masszázs,a shiatsu olajok használata nélkül , speciális, kényelmes ruhába felöltözve  zajlik. Emiatt a beteg úgy érzi, kevésbé sérülékeny és félénk, és képes nagyobb mértékben élvezni a kezelést.

Ennek a masszázsnak a története és származása meglehetősen ellentmondásos és zavaros. Számos szakértő úgy gondolja, hogy shiatsu a kínai akupunktúra módosult változata, amely akupunktúrás módszereket használ.

A shiatsu masszázs javítja a vérkeringést, az energiaáramlást az emberi szervezetben. Az emberi test  12 meridiánnal rendelkezik, amelyeken keresztül áramlik az energia az emberi szervezetben. Ez a masszázs helyre állitja az energia-egyensúlyt a szervezetben. A shiatsu nem teljes értékű alternatív gyógyászat, de ez a fajta masszázs egy erőteljes eszköz a lelki harmónia, helyreállitására, megtartására.

Mind Japánban és Kínában Shiatsu egyfajta nemzeti örökség és a harmónia, a szépség és fiatalság forrásának tartják. Nem sokan tudják, hogy a shiatsu képes megbírkózni gyomor-bélbetegségekkel, megfázással, és még az agyi vérkeringés problémáival is.

Ellenjavallatok:

  • Abban az esetben, ha valaki súlyos gyomorproblémákkal rendelkezik.
  • Fertőző betegségek, mint a szamárköhögés, sárgaság, vérhas, a mumpsz, a malária. Abszolút ellenjavallt alkalmazni shiatsut . Nem alkalmazható egyidejűleg tüdő, szív, vese és máj betegségek esetén.
  • Nem lehet alkalmazni rák meglétekor.
  • Akut hasi fájdalom és a csonttörés esetén nem alkalmazható shiatsu.
  • Abban az esetben, ha meglévő krónikus betegségekben szenved a masszázs megkezdése előtt  forduljon orvoshoz.

Árak

Shiatsu masszázs

HosszÁrak
60 p.11.500 Ft.
75 p.12.900 Ft.
90 p.13.900 Ft.
120 p.16.900 Ft.

Vidám órák

Szalonunk rendkivüli ajánlata minden vendégeink számára "Vidám órák" a "5 Elements SPA" -ban! Hétfőtől csütörtökig 10:00-14:00 óráig 10%-os kedvezményt biztosítunk minden masszázsunkra, arc vagy test kezeléseinkre.