Hawaii olajos masszázs (Lomi-Lomi)

A hawaii lomi lomi a masszázs egyik legősibb formája (kb. 5000 éves). A Polinéz szigetekről származik. A jelentése ennek a masszázsnak a hawaii nyelv szerint, mint a "puha bársony mancsok, elégedett macska.” Sok évszázadon át használták ezt a módszert a gyógyítók és a klánok vénei. Ők állattartók voltak, akik ismerték a szent tudás, a természet titkait. Ez a felbecsülhetetlen tudás gondosan öröklődött nemzedékről nemzedékre. Az ő szent gyakorlatukban a gyógyító mesterek ezt használták imával együtt. Úgy vélték, hogy a kezeiken keresztül áramlik az isteni áldás.

Ez a masszázs alkalmas, tisztításra, erősítésre és gyógyításra. Mindez a hagyományos keleti koncepción alapul a test és a lélek együttes gyógyításával.

A Lomi Lomi masszázst nem csak gyógyítók alkalmazzák, hanem a keleti harcművészetek mesterei is.

A  gyakorlat fő összetevői: ima, tisztító só, mentális tisztítás, légzés, masszázs, testgyakorlatok, és maga a munka az energia. A gyógyító a szertet erejével dolgozik (Aloha). Mindezek az összetevők kapcsolódnak egymással, amely egy egyedi gyógyító hatást eredményez.

A  hawaii Lomi Lomi hatásai:

A Lomi Lomi masszázs oldja a stresszt,  a pánikrohamokat, csökkenti a nyugtalanságot és a levertséget. Segít, hogy javuljon a memória és normalizálja a vérnyomást. Ezen túlmenően, ez a technika segít megbírózni bármilyen fájdalommal. Javítja az emésztést,  a bénulást, segít az asztmás pamaszokon is.

A Hawaii Lomi Lomi teljes helyreállítja az emberi testet fizikai, pszicho-érzelmi és spirituális szinten. Ennek ez eredménye, hogy az egész test ellazul, beleértve az izmokat és izületeket is.

Ezen felül, ez a fajta massázs megszabadít régi, negativ érzelmektől. Eredménye még a kreatív képességek növekedése, illetve a gondolatok pozitívvá válnak.

Harmonizálja az anyagcserét. Erősiti a szervezet immunitását. Az ember egyre kevésbé lesz érzékeny a stressz negatív hatásaira. Csökkenti az érzékenységet az  allergén anyagokkal szemben. Az egyik fő feladata ennek a speciális masszázsnak, hogy megtalálja és eltávolítsa az érzelmi blokkokat. Lehet azonosítani ezeket a blokádokat az izmok keménysége vagy puhasága, rugalmassága és az ízületek merevsége által. Hatása egyszerre zajlik minden szinten - fizikai, szellemi és lelki szinten. A test, a lélekés az ember harmóniára talál.

Hogyan hat a Hawaii Lomi Lomi:

A Lomi Lomi az egyik legrejtélyesebb és legismeretlenebb technikákat alkalmazza. A beteg számos pozitiv tapasztalatról számolnak be. Jellemző, hogy a Lomi Lomi, az az egész testet kezeli egyszerre, és nem az egyes részeket külön. A masszázs során elsősorban a masszőr, az alkarját és tenyérét használja az adott területen. Működése hasonlítható egy tánchoz, a kéz úgy suhan át a testen, akár a hullámok. Nagyon fontos, a helyes sorrend. A masszázs a bőrrel, ezt követően, a masszőr fokozatosan a bőr alatti zsírszövet kezeli. Aztán elkezdi az ízületeket és az izmokat érintő mozdulazokat.  Ezután a terapeuta elkezd dolgozni a belső szervek a mellkas és a hasüreg területein. Meg kell jegyezni, hogy ez a technika az egész testet érinti. Ez biztosítja a nagyfokú hatását.  Az időtartama általában tart 1-1,5 -2 óra.

 

 

Terápiás javallatok:

Ez a masszázs különösen javallt szenvedő emberek számára, akik a  szeretet és figyelem hiányával küzdenek . Ez a technika segít megbirkózni depresszióval, neurózissal és a stresszel. Ez lehetővé teszi, hogy a betegek megszabaduljanak az önbizalomhiánytól, ezek a kúrák alkalmasak fejfájás megszűntetésére is. Ajánlatos a lomi lomi azoknak is, akik csont-és izomrendszer betegségekben szenvednek, gyomor-bél panaszaik vannak, magas a vérnyomásuk. Segít a szív-és érrendszeri panaszokon, javítja a vérkeringést, ezáltal visszatérhet az izmok és a bőr rugalmassága. Ez a nyirokmasszázs erőteljes hatással van az egész testre.

Ellenjavallatok:

Ennek a masszázsnak van néhány ellenjavallata. Nem használható ez a technika mérgezések során, akut fertőző betegségek esetében, magas hőmérsékleten. Ellenjavallt rákos betegségeknél, a nyirokrendszer problémái esetén, a csonttörés, duzzanat, fekélyek, sebek és tályogok meglétekor. Nem ajánlatos a Lomi Lomi idős korban, és 5 év alatti gyermekeknél.

Árak

Hawaii olajos masszázs (Lomi-Lomi)

HosszÁrak
60 p.12.500 Ft.
75 p.13.500 Ft.
90 p.14.500 Ft.
120 p.17.500 Ft.

Vidám órák

Szalonunk rendkivüli ajánlata minden vendégeink számára "Vidám órák" a "5 Elements SPA" -ban! Hétfőtől csütörtökig 10:00-14:00 óráig 10%-os kedvezményt biztosítunk minden masszázsunkra, arc vagy test kezeléseinkre.